21.9.2011 20:00 - Balkans in Gold - в битка за три златни кларинета

Парти

Стилове:

Държава: България

Град: София

Място: Мястото на провеждане все още не е обявено -

Край: 25.9.2011
Брой посетители на събитието: 0

Описание на събитието

Сцена Академия е организатор на интересен музикален конкурс Balkans in Gold – надсвирване с кларинет между инструменталисти от Югоизтона Европа. Събитието ще се случи в София в периода между 21.09.11 и 25.09.11 .В бъдеще организаторите планират да направят отделни ивенти в различни страни в региона, като всяко събитие ще бъде независимо.

Наградите в конкурса ще бъдат три различни златни кларнета. Първенецът ще има възможност да избере един от тях според личния си вкус и предпочитания, класираният на второ място ще може да избере от останалите два, а за носителя на третото място остава последния златен кларинет. Инструментите ще бъдат специално изработени за BALKANS IN GOLD от Вuffet Сrampon, Париж. За участие могат да мислят музиканти родени след първи януари 1976 г.  или максимум на 35 години като по паспорт са граждани на някоя от следните държави – България, Турция, Армения, Азърбайджан, Грузия, Македония, Сърбия, Гърция,Румъния,Хърватска, Черна Гора, Босна, Молдова, Кипър, Словения или Албания.

За участие са нужни попълнено заявление, копие на паспорт /лична карта, биография, две снимки с висока резолюция и удостоверение за платена такса за участие.  Самите документи можете да намерите на сайта на BALKANS IN GOLD и да ги изпратите на balkans.in.gold@gmail.com не по-късно от първи юни  2011 г.

Организаторите си запазват правото  да отложат събитието в случай на липса на достатъчен брой кандидати като всички вноски за участие ще бъдат възстановени до седмица след крайния срок за участие.

Състезателната чат на събитието ще протече в два гръга.

Първи кръг:

Участниците ще могат да се представят с едно или повече произведения по собствен избор като продължителността не трябва да надвишава 20 минути.  Журито ще има право да прекъсва кандидатите при нужда от вместване във времето. Максимум 10 участника минават в следващия кръг.

Втори кръг:

1. Произведение по избор на участника, различно от това представено в първия кръг.

2. Задължителна програма – Христо Йоцов, кларинетен концерт, част първа (можете да изтеглите от сайта на събитието ). Не е задължително да се свири по-памет. За да има равни възможност пред всички участници ще бъде осигурен акомпанимент, който е задължителен и е включен в таксата за участие. Всички участници имат право на една репетиция с продължителност 45 минути на кръг. Последователността на представяне ще се определя чрез жребий изтеглен непосредствено преди началото на надсвирването.

Всички репетиции и участия в самото събитие могат да бъдат излъчвани по телевизия и по радио, издавани на CD и излъчвани по интернет, както и да бъдат заснемани.

Съдии на събитието ще са млади музиканти – ученици и студенти на възраст до 24 години от всички страни от Балканите – лауреати и носители на призове в международни конкурси. Те ще се представят с концерт на откриването и ще гласуват анонимно за максимум безпристрастност. Решението им е крайно и не подлежи на оспорване.

За информация за таксите за участие и по-подробна информация посетете  www.balkanmusiccompetition.eu/
Първия Български Бутон за споделянеВашият коментар
Остави коментарБългария

Всички

Чужбина

Всички

София

Варна

Пловдив

Бургас

Други

Всички

Парти

Концерт

Състезание

Фестивал

Участие

Уъркшоп

Септември 2011
ПВСЧПСН

Предстоящи събития до края на месеца

Paul Carlon в Пловдив

20.9.2011
клуб “Алкохол”, ул. “Леди Странгфорд” 5


Balkans in Gold - в битка за три златни кларинета

21.9.2011
Мястото на провеждане все още не е обявено -


Train Station @ Twins

21.9.2011
Club Twins


Retro Blu

22.9.2011
Драматичен театър ‘ Иван Димов’


Canopus

22.9.2011
Studio 5


Койчев - Турийски Трио

23.9.2011
Драматичен театър ‘ Иван Димов’


Пол Карлон в Хасково

23.9.2011
Драматичен театър ‘ Иван Димов’


Funky Clouds

24.9.2011
Пред Младежки Център Хасково


Funky Bites със специален гост скил SKILL

30.9.2011
клуб “Vintage 33” (Варна, бул. “Сливница” 33 – хотел “Черно море”)
 
Добави събитие в календара
суши
Анкета
Доволни ли сте от музикалните събития и музиката в клубовете по морето това лято? 

0 коментара Резултати


ВсичкиИнтервю
Малко джаз на бос крак
Малко джаз на бос крак

 

Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата !

 

Виж

Присъедини се

Влез или се регистрирай в Performer!

Регистрирай се в Performer или Влез