Шрифт - увеличи / намали: + -

Brazzobrazzie Festival 2013Програма на второто издание на фестивала Brazzobrazzie, посветен на лудостта, богатството и многообразието на духовата музика, който през 2013 година ще е още по-пъстър, празничен и жизнеутвърждаващ.

 

 ДЕН ПЪРВИ

 

Чудно фънки начало на фестивала ще дадат младите музиканти от Funky Miracle с репертоар от техни авторски парчета, както и с аранжименти на любими фънк класици.

 

След тях директен внос на “Смут и мизерия от Източна Румелия” ще направят музикантите от едноименната формация със слабост към фънка, фюжъна и джаза, които разбират какво ще изпълнят, чак когато започнат да го изпълняват.

 

Оригиналният реге груув и позитивните послания, подплатени със завладяваща брас секция, са част от елементите на музикалната мисия, която реге формацията Roots Rocket Band със сигурност ще изпълни успешно в първата фестивална вечер. Купонът  ще продължи със Сентиментъл Суингърс и техните очарователни рицари от Михаил Йосифов секстет, които, специално за фестивала, подготвят нова, доста любопитна програма.


ДЕН ВТОРИ

Духовият октет Mr. Brass ще ни покаже колко е приятно съвременни български композитори да пишат музика специално за теб и колко красиво, свежо и модерно звучи тя, изсвирена с три тромпета, две валдхорни, два тромбона и туба.

 

Вътрешен човек от латино урагана Mango Duende издава, че за фестивала бандата упражнява някаква музикално-танцувална изненада. Каква е тя, не сме сигурни, че искаме да знаем, но сме сигурни, че, водени от завладяващият глас на Перу Алекс Линарес, момчетата за пореден път ще напълнят дансинга с хора, танцуващи по най-различни латино начини.

 

От плът и фънк на сцената на фестивала ще се качат и момчетата от Southwick, които крачат все по-уверено напред по вълнуващите пътеки на фънк звученето. С какво са заети музикантите след успешния им дебютен сингъл “Pink Skies” и след издаването на първия им албум “От плът и фънк”, ще разберете лично на 1-ви март.

Младите музиканти от Великобритания Riot Jazz Brass Band, хедлайнери на втората фестивална вечер,  уверяват, че сладката лудост на живото изпълнение е това, заради което живеят. Музикантите, които сякаш са израснали в заблатените земи на Ню Орлиънс, ловко се движат върху минно музикално поле от агро джаз (от aggro – сленг за див, краен, агресивен), хип хоп, фънк, и свободно интерпретират всякакви музикални стилове.ДЕН ТРЕТИ

 

Спонтанно и смело е джазовото звучене на квартета Джиджи-Биджи, който ще ни посвири авторска музика на саксофониста Петър Момчев в третата вечер на Brazzobrazzie.


Бодрата фънк смяна пристига, водена от ентусиастите от Da New Generation, които напоследък са заети не само с приемането и предаването на позитивни вибрации, а и със създаването на нови и още по-нови авторски парчета.

 

Веселяците от Уикеда, които призовават “Да бъде май” и скоро ще ни зарадват с шестия си албум “Лека полека”, са предвидили експлозивна музикална смес от...от какво ли не, на която съставките са многобройни, но за сметка на това - разнообразни.

 

Завладяващ, увличащ и луд ще е краят на фестивала с най-интересните духови оркестри на Балканите – Boban & Marko Markovic Orchestra (Сърбия). Сред главните “виновници” за музиката на култовите филми на Кустурица “Аризонска мечта” и “Underground”, абонирани за наградите на най-голямото духово надсвирване в Гуча, което всяка година събира повече от 600 000 зрители, музикантите от оркестъра са за пръв път в България. Очертава се неповторима, незабравима и вълнуваща първа среща.

 

В моментите, когато на сцената на фестивала ще се вихрят озвучителите, музиката ще бъде поверена в четири сръчни ръце – на Mr. Brown Sugar и на WahTony.

Предварителна продажба на билети на цена 15 лева за една фестивална вечер и 35 лева за целия фестивал
 
Добави събитие в календара
ХипХоп
Анкета
Колко албума си купихте ( без значение от носителя ) през изминалата година 

0 коментара Резултати


ВсичкиИнтервю
Малко джаз на бос крак
Малко джаз на бос крак

 

Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата !

 

Виж

Присъедини се

Влез или се регистрирай в Performer!

Регистрирай се в Performer или Влез