Шрифт - увеличи / намали: + -

Пол Карлон в България

За всичко е виновен училищният автобус. Ако четвъртокласникът Пол Карлон можеше лесно да се качва на него с виолончелото си, сега той щеше да е струнен музикант. Година по-късно съучастник става и радиото - не е известно точно коя станция е слушал, но по-важното е, че е избрал да свири на саксофон.

Великолепният джазов музикант и композитор Пол Карлон ще изнесе четири концерта в България. Първият от тях е в Пловдив, следват Хасково , Велико Търново и София . Турнето му е по покана на Американското посолство, което активно работи за популяризиране на джаза и съвременните достижения на знакови изпълнители.

Магистър по Английска литература, Пол Карлон с лекота овладява и изкуството на джаза. Кариерата му започва с изтощителни джемсешъни всяка нощ в меката на нюйоркския джаз - клуба Small’s, където има възможност да свири с утвърдени имена като Tommy Turrentine, Frank Hewitt и Jimmy Lovelace. В средата на 90-те Пол се насочва към афро-кубинската и бразилската музика. Очарован от латино и уърлд стиловете, той създава собствен музикален почерк и композиции, които са визитна картичка на групите му Paul Carlon Octet и Grupo los Santos. Активно работи и с Макс Полак, чиято оригинална концепция Rumba Tap слива афро-кубинската музика и танци, американския джаз, човешкото тяло като перкусионен инструмент и степ танците в органична музикална-сценична сплав.

Концертирал из целия свят, в Ню Йорк Пол Карлон се среща с талантливия български контрабасист Трифон Димитров, с когото поставя началото на едно интересно сътрудничество. Макар че от повече от 10 години Трифон работи в Щатите и свири с едни от най-добрите бендове за ирландска музика, той е един от високо ценените и у нас джазмени. Името му естествено се свърза с тези на Венцислав Благоев и Димитър Димитров и заради фантастичния концерт "Поезия за два тромпета и приятели", който изнесоха на "Пловдивски джаз вечери 2009" в партньорство с петкратния носител на "Грами" за джаз Ранди Брекър.
 
Добави събитие в календара
суши
Анкета
Доволни ли сте от музикалните събития и музиката в клубовете по морето това лято? 

0 коментара Резултати


ВсичкиИнтервю
Малко джаз на бос крак
Малко джаз на бос крак

 

Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата !

 

Виж

Присъедини се

Влез или се регистрирай в Performer!

Регистрирай се в Performer или Влез