Шрифт - увеличи / намали: + -

US3 в Sofia Live Club

За първи път в България ще гостува небезизвестната британска банда Us3, която ще излезе на сцената на Sofia Live Club със своя бенд от 8 музиканти. Датата е 28 октомври.

 

Лондонската банда се сформира през 1992 г, а нейни основатели са Geoff Wilkinson и Mel Simpson. След 1996-та Mel тръгва по свой път, а Geoff продължава напред с бандата -  да  цени и прославя класическия звук на джаза с помощта на модерните музикални течения като хип-хоп, дръм енд бейс и др. С годините и за почти всеки нов албум вокалистите се сменят, броят на музикантите нараства, но универсалната мелодичност на Us3 се запазва. От формирането си през 1992 г. лондонският рап-джаз колектив има издадени 7 албума и продължава да твори и изпълнява музиката си по целия свят.

Припева на „Cantaloop” от един от най-големите хитове на Us3 ( заели темата от "Cantaloope Island" на Herbie Hancock ) - „Groovy, groovy, jazzy, funky”  по всяка вероятност ще извика асоциации за звученето на групата дори за онези, които не са чували друга тяхна музика.

 

На 28 октомври в Sofia Live Club ще можете да се насладите на елегантната смесица от класически джаз инструменти и семпли, приятни хип-хоп бийтове, лежерни импровизации, диджеи, заразителен рап замах .
 
Добави събитие в календара
суши
Анкета
Доволни ли сте от музикалните събития и музиката в клубовете по морето това лято? 

0 коментара Резултати


ВсичкиИнтервю
Малко джаз на бос крак
Малко джаз на бос крак

 

Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата !

 

Виж

Присъедини се

Влез или се регистрирай в Performer!

Регистрирай се в Performer или Влез