Шрифт - увеличи / намали: + -

Наближава Buskers Play Out

Dokle&Greesh;, Рут Колева, Rumba Aficionado са част от музикантите, които се включиха в кампанията в подкрепа на улично изкуство.В кратки видеа, заедно с таланти от улицата, популярните артисти се обединиха около идеята, че не са необходими приемник или предавател, за да се въздейства силно на публиката. Инициативата е свързана с втория фестивал за улично изкуство в България – Buskers Play Out. Той ще се проведе в столицата на 17 септември 2011 г. /Деня на София/, на площад „Св. Неделя“, след 16:00 часа, като фестът се реализира с финансовата подкрепата на програма "Култура" на Столична община.

“Обичаме да импровизираме навсякъде и подкрепяме всички, които „раздават“таланта си на открито. Ще се включим с удоволствие във втория уличен фест, за да покажем, че изкуството може да достигне по всякакъв начин до хората, които го оценяват“, заявиха Dokle&Greesh;, изпълнителите на “Pour Оut Love”, по време на снимките на кратките видеа за кампанията.

Освен Dokle&Greesh;, вече са известни и част от другите участници в официалната част на фестивала. Входът ще е свободен, а публиката ще може да се забавлява и с джаз изпълненията на Train Station, ударните експерименти на Street Percussion Band, афро танците на Aisha от “Joko Dance”, изкусните струни на Street Quartet, звуковите реге и дъб извивки на Bggz Rabbit, както и с десетките други изяви на знайни и незнайни улични артисти от цялата страна. Не по-малко впечатляващо се очаква да бъде въздушното огнено представление на Бенита Примо, което ще е преплетено с поезия и мелодии от флейтата на Димитър Бакърджиев и пианото на Бистра Диляноф, както и множеството изненадващи фокусници, жонгльори, кукловоди, брейк танцьори и други магьосници.  PHORMATIK Lab пък ще се погрижат за запомнящите се визии по време на фестивала.

За да може Buskers Play Out да обхване възможно най-голям спектър от уличната култура, освен официалната е предвидена и „волна“ програма на 17 септември. Предоставя се възможност на всеки един талантлив уличен артист да „кандидатира“ своето участие във фестивала, като се запише всеки ден между 11 ч. и 20 ч. в галерия “Снежана” на ул. Денкоглу 30 в София или директно изпрати информация за себе си на info@terenmusic.com. След селекция на артистите, най-атрактивните от тях ще бъдат поканени да участват във фестивала. Организаторите от Teren Music и галерия “Снежана” планират  и провеждане на регулярни събития с участието на различни улични артисти.

Друго предизвикателство преди и по време на феста ще е специалният фото конкурс, в който могат да се включат всички, представяйки любителски и професионални снимки на улични артисти. Фотосите могат да бъдат направени преди или по време на фестивала, като най-добрите от тях ще бъдат включени в изложба след събитието. Всеки може да публикува снимки във фейсбук страницата на Buskers Play Out .
 
Добави събитие в календара
суши
Анкета
Доволни ли сте от музикалните събития и музиката в клубовете по морето това лято? 

0 коментара Резултати


ВсичкиИнтервю
Малко джаз на бос крак
Малко джаз на бос крак

 

Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата !

 

Виж

Присъедини се

Влез или се регистрирай в Performer!

Регистрирай се в Performer или Влез