Шрифт - увеличи / намали: + -

American Jazz on Wheels

American Jazz on Wheels е събитието, което ще бъде като черешката на тортата в началото на есента за любителите на хубавата и стойностна отвъд – океанска музика.

След поредицата фестивали това лято, на 26 септември в София очакваме легендата на Американския джаз и блус Робен Форд. С номинацията си за Грами и дългогодишното си партньорство с музикант  като Майлс Дейвис уникалният китарист ще свири в столицата, Пловдив и Варна и ще сподели магията си с възпитаниците на музикалните училища в трите града на специално организираните майсторски класове.

Най-търсените музиканти на Лас Вегас събрани в бандата Контино ще подлудят с танцовия си ритъм българските зрители и слушатели. Шоуто ще бъде подгрято от английският джентълмен и световна филмова звезда Бен Крос, чийто вокални импровизации ще бъдат съпроводени от безспорният лидер на българската музикална сцена Мишо Йосифов и неговия секстет.

Сцената на колела ще се спре първо на 26 септември в София пред НДК. След това шоуто продължава по магистрала Тракия до Пловдив, където на 28-ми ще бъде на Централния площад до пощата. Турнето завършва на 30-ти във Варна на пантеона в морската градина.

И трите концерта ще бъдат абсолютно безплатни за всички любители на готината музика. Организаторите от фондация Пей-пей ентъртеймънт канят хората, след концертите да посетят и специалните Стела Артоа джем сешъни във всеки град. Най-големите и шумни клубове ще приемат звездите на фестивала за техните джази блус импровизации всяка вечер след големите концерти.

В денят след тези събития в музикалните училища на трите града Робен Форд, Контино и Бен Крос с Мишо Йосифов секстет ще споделят своя опит и умения на откритите уроци и майсторски класове. Основният виновник за това фестивалът да се случи е фондация Америка за България, която прави всичко възможно да популяризира и сподели най-доброто от световната и американска сцена с българските зрители.

American Jazz on Wheels има амбицията да стане традиционен фестивал, като догодина турнето на колела ще разшири своя маршрут и в другите големи градове на България.
 
Добави събитие в календара
суши
Анкета
Доволни ли сте от музикалните събития и музиката в клубовете по морето това лято? 

0 коментара Резултати


ВсичкиИнтервю
Малко джаз на бос крак
Малко джаз на бос крак

 

Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата !

 

Виж

Присъедини се

Влез или се регистрирай в Performer!

Регистрирай се в Performer или Влез