Шрифт - увеличи / намали: + -

Jahmmi Youth & Zafayah с нова песен за Кара дере


Парчето заглавие "Black Gully Side" e дело на Jahmmi Youth & Zafayah артисти към българския лейбъл за реге музика "Roots Rocket" е посветено на Кара дере - едно от малкото непокътнати черноморски кътчетa.

"Black Gully Side" вече има и клип, чиято премиерна прожекция, придружена от парти, ще са на 18 юни в клуб Twins (НДК) .

Партито, а и клипът, ще се превърнат в своебразен протест в момент, който е решаващ за съдбата на летния рай, защитен от Натура 2000 и застрашен от бизнес интереси. На събитието ще присъстват активисти против застрояването на Кара дере, които ще  разяснят на желаещите да подкрепят каузата как могат да изразят своята гражданска позиция в защита на едно от последните кътчета на нашето Черноморие.

Всъщност идеята за парчето идва след първата съвместна лятна почивка на Zafayаh и Jahmmi Youth на Кара дере. „По време на престоя ни там, след една от лежерните следобедни сбирки с К*Irie (ZionLionz), си лафехме и пробвахме да си преведем Кара дере на английски. Единодушно решихме, че би трябвало да е Black Gully Side. След това инструменталът на Cheeba беше достатъчен, за да направим този трак, а клипът не се забави.“ - споделя Jahmmi Youth.

Видеото към песента е заснето за два дена на плажа в края на миналото лято, а като негов режисьор дебютира фронтменът на Root Souljah и директор на Roots Rocket - Александър Поплилов (Sen I). В екипа са още операторите Симеон Кермекчиев, Пламен Желязков (Flambo) и Александър Георгиев (Alex G), а монтажът е дело на Георги Гаврилов.

Вашият коментар
Остави коментар 
Добави събитие в календара
суши
Анкета
Доволни ли сте от музикалните събития и музиката в клубовете по морето това лято? 

0 коментара Резултати


ВсичкиИнтервю
Малко джаз на бос крак
Малко джаз на бос крак

 

Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата !

 

Виж

Присъедини се

Влез или се регистрирай в Performer!

Регистрирай се в Performer или Влез