Шрифт - увеличи / намали: + -

Малко джаз на бос крак


Ето, че отмина поредния „ Live Zara Jazz “ под номер 14. Прескочили сме 13 – това е добре, а още по-добре ще е ако прескочим и 114... но всичко с времето си. Както каза Венцислав Благоев „ Все пак сме един не малък европейски град, в който е нормално да има джаз „ , за което благодарим !


На сцената на „Live Zara Jazz 14” гостуваха Шибил Бенев – китара, Веселин Веселинов-Еко – бас, Митко Димитров – барабани и Венци Благоев – тромпет.

След емоционална вечер прекарана на Spirit of Burgas, в града на поетите и температура на въздуха над 35 градуса, музикантите започнаха с нещо леко последвано от нещо по-внушаващо. Позволиха на слушателите да усетят градацията и да отпуснат въображението си. Малко по – горещо стана, когато намесиха и тангото. В един момент поглеждайки към хората в залата виждаш усмивки и замечтани погледи. Това е то.  Концертът продължи едва час и половина, които минаха изключително бързо. Но защо ли се учудвам!? В това е чара на хубавите моменти.

 

 

След изпълненията хванах Веселин Веселинов ( Еко ) за няколко кратки въпросчета, колкото да го задържа още мъничко далеч от дългоочакваната почивка и чашата студена бира.

С:

Представи се с няколко изречения.

Еко:

Аз съм Еко и съм много готин. Свиря на бас китара и контрабас.

С:

Казват, че всички подрaжават на някого. Съгласен ли си с това и на кого си подрaжавал ?
 

Еко:

Да, разбира се. Музиканта на когото подрaжавах е Мел Шакър – басиста на култовата група „ Гранд Фънк Рейлроуд „. Също така Стенли Кларк ( за него няма тайни в музиката ) и великия Джако Пасториус.

С:

Кажи нещо любопитно за себе си.

Еко: Ами какво да ти кажа .... покрай мен има много интересни и любопитни неща. Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата. (смях ) Ти се смееш, но наистина си беше така. Доста хора са започнали по този начин !

С:

Постигал ли си своя мечта ?

Еко:

Да. Свиря, пътувам и изкарвам парите си по този начин. Но човек не трябва да се ограничава до една мечта, а също така една мечта не трябва да се изпълнява до край, за да остане тръпката ...

С:

Слушателите винаги създават една атмосфера, предават енергия. Винаги ли е положителна?

Еко:

Така е, права си. Най – често е положителна, ако усетим , че има много негативна енергия просто бягаме, бягаме по най – бързия начин.Не психически , а физически. Просто не сме от хората, които бият ( смях ).

С:

Понеже по време на концерта спомена, че си се влюбвал, а сега е лято – сезон с много емоции и вълнения. Какво би пожелал на нашите читатели ?


Еко:

Е, че човек може да се влюби и зимата. Какво и е на зимата ! На мен най – често ми се случва тогава. Въпроса не е във влюбването, а в желанието да изградиш с дадения човек семейство и за възпиташ деца. Това е смисъла. Романтиката е до време. Има време, за да го разберете ( усмихва се ). Пожелавам на всички читатели споделяне на любовта!

С:

Мерси много за интервюто. Хубава вечер.


Еко:

И аз благодаря и до скоро виждане!


И мисля да завърша интервюто с един виц за световно известния басист Джако Пасториус.

„Джако казал на брат си :  - Брат ми, мисля, че аз съм най – добрия басист в света ! А брат му отвърнал : - Брат ми, прав си !„

 

 С любов за Вас : Северина 
 
Добави събитие в календара
ХипХоп
Анкета
Колко албума си купихте ( без значение от носителя ) през изминалата година 

0 коментара Резултати


ВсичкиИнтервю
Малко джаз на бос крак
Малко джаз на бос крак

 

Признавам си, че започнах да свиря, за да ме харесват момичетата !

 

Виж

Присъедини се

Влез или се регистрирай в Performer!

Регистрирай се в Performer или Влез